Wat eten we vandaag Mathijs?

tasty

Voor wie TV kok Mathijs Vrieze nog niet kent, een korte introductie.

Mathijs is naast een bekende TV kok, ook auteur van tientallen bestellers kookboeken. Bij Mathijs gaat het om gezond koken met vers producten. 

 fotocredit: Saskia Kerkhoff

fotocredit: Saskia Kerkhoff

Mathijs presenteerde het gezellige tv-programma ‘Eten en Daten’ en aansluitend een serie van het biologische kookprogramma ‘Puur Smaak’ op RTL4. Ook presenteerde hij samen met Ingrid Jansen het programma Totally Fit Kidz waarbij ze ouders er bewust van maken om meer te bewegen en gezonder te koken. In het RTL programma ‘Ik ben een ster, haal me hieruit’ heb ik Mathijs leren kennen. Hij kan zich de ‘Koning van de Jungle’ noemen, want hij heeft terecht het programma gewonnen. 

Sinds kort kun je ook Maaltijdboxen bij Mathijs bestellen. Drie avond maaltijden bij jouw thuis. Het enige wat jij hoeft te doen is te koken.In 30 minuten ben je klaar.

‘Ik wil heel Nederland gevarieerd en gezond laten eten. Zonder moeite.’

 

Met de gezonde, makkelijke recepten van Mathijs heb jij snel een gezonde maaltijd op tafel.  Wil je hier meer over weten? Lees dan op Mathijs Maaltijdbox hoe het in zijn werk gaat.

Speciaal voor BobbiWood deelt Mathijs lekkere recepten met ons. 

 

Zalmfilet met gebakken rijst en kastanje champignons

Bereidingswijze:

250 gram zalmfilet met vel 
190 gram Pandan rijst
1 bakje kastanje champignons
4 stengels bosui
2 teentjes knoflook
2 eetl. ketjap
koriander

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat even uitdampen. Daarna bak je in een wok de rijst 2-4 minuten op hoog vuur in een eetl. olijfolie. Blus tot slot af met de ketjapsaus met koriander.

Smeer de zalmfilets met huid in met een beetje olijfolie. Bak de zalmfilets in een droge hete koekenpan en begin met bakken op de huid. Keer de zalm om en zet daarna het vuur iets zachter zodat de zalm langzaam door kan garen. Bak 6-12 minuten. Check de gewenste gaarheid aan de zijkanten van de filets. Een beetje zacht van binnen voor de liefhebbers.

Hak de knoflook in stukjes en laat de knoflook enkele minuten met de zalm meebakken. Snijd de bosui en kastanjechampignons. Haal de rijst uit de wok en verdeel die over de borden. Roerbak de groenten in 2-4 minuten beetgaar in de wok in een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout en peper. 

Garneer de zalm met de knoflook. De knapperig gebakken huid van de zalm kun je heerlijk opeten. Eet smakelijk!

fotocredit: Mathijs Vrieze

fotocredit: Mathijs Vrieze