Van Halen Live in Hollywood

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar ik ben een rocker. 😉 Als je dan ook nog eens in Los Angeles zit, dan val je wat dat betreft met je neus in de boter. The place to be! En zoals je misschien in onze serie al hebt gezien, zijn we graag te vinden bij concerten. Toen we onlangs een uitnodiging kregen om bij Jimmy Kimmel, de Humberto Tan van LA, een concert te mogen bijwonen van Van Halen, midden op Hollywood Boulevard, hoefden we daar natuurlijk niet over na te denken.

De meeste mensen zullen Van Halen kennen van hun grootste hits in NL ‘Jump’ en ‘Running With The Devil’. Voor mij is Van Halen echter het begin van mijn liefde voor muziek. Ik groeide op met Elvis Presley, waar mijn moeder groot fan van is, maar toen ik zelf mijn eerste plaatje mocht kopen als klein snotneusje, koos ik voor Van Halen. Het was 1978, ik had m’n eerste langspeelplaat en voelde me de king! Niet Elvis, maar Van Fucking Halen. Heartbreak Hotel werd vervangen door de keiharde gitaren van Eddie Van Halen. Net zolang tot mijn moeder er klaar mee was en ik m’n eigen platenspeler kreeg.

In de jaren negentig, toen ik nog in Groningen woonde, was ik seizoenkaarthouder bij de plaatselijke FC. FC Groningen that is! 😉 Samen met Werner, een vriend van me, besloten we dat de hele opkomst van ons cluppie, wel iets meer sjeu mocht hebben. Werner, die altijd meteen de telefoon pakte om van alles en nog wat gewoon meteen te regelen, maakte een afspraak met de technisch directeur van de FC, Hans Nijland, om wat ideeën over en weer te gooien. Ik heb na al die jaren nog steeds geen idee wat de beste man moet hebben gedacht toen hij ons op kantoor liet komen. Twee schoffies met veel te lange haren die de boel wel even zouden regelen. Ons idee was om de club voortaan met rookmachines, confetti kanonnen én met een goed nummer het veld op te laten komen. Het nummer? Jump van Van Halen!

 

Tot onze grote verbazing stonden we samen bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, toen nog in het Oosterpark stadion aan de Zaagmuldersweg, met een rookmachine in de catacombe en schalde ‘Jump’ uit de speakers van het stadion. Misschien dacht Hans Nijland om ons maar beter onze zin te geven of anders…. De rookmachine verdween al snel, maar Jump is tot op de dag van vandaag het nummer waarmee de spelers van FC Groningen het veld betreden.

En zo staan we in 2015 midden op Hollywood Boulevard, waar het voor Van Halen in de jaren zeventig allemaal begon, voor de opnames van de ‘Jimmy Kimmel Live’ show. Samen met een kleine tienduizend man is dit het begin voor de US tour komende zomer. Bobbi en ik mogen vlak voor de show nog even een klein interview doen met de sidekick van Jimmy Kimmel, Guillermo. Daarna barst het Van Halen geweld in vol ornaat los. De stem van zanger David Lee Roth, die aan het begin van de show ook nog even lelijk zijn neus stoot, is niet helemaal meer wat het was, maar dat is ‘m vergeven. Eddie van Halen blijft voor mij een van de beste gitaristen ooit. ‘Running With The Devil’ knalt over Hollywood en ik denk heel even terug aan dat moment in 1978 toen ik voor het eerst mijn eerste Van halen plaat mocht kopen. Time Flies! Gelukkig hebben we de beelden nog!

IMG_4238

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *